Erektil Dysfunktion (ED) behandling

Erektil Dysfunktion

Føler du dig begrænset som følge af rejsningsbesvær?

Så er du ikke alene – og der findes effektiv behandling, som hverken kræver medicinering eller operation.

Erektil Dysfunktion (ED) omtales ofte impotens. ED dækker over manglende evne til at få eller opretholde en rejsning, som er tilstrækkelig til at gennemføre et tilfredsstillende samleje.

ED forekommer blandt mange mænd, men man kender ikke den præcise forekomst. I et stort amerikansk studie fra 1994 fandt man, at ca. 50% af 40-70-årige led af ED, og at forekomsten er stigende med alderen. I et tilsvarende europæisk studie fra 2010 fandt man, at forekomsten af ED blandt mænd over 40 år er ca. 30%. Konklusionen er altså, du er IKKE alene om at opleve udfordringer.

Du kan læse mere på her: www.sst.dk

Årsager til Erektil Dysfunktion?

Årsagerne til ED kan være mange, men nogle af de typiske kan være hjertekarsygdomme og sukkersyge.

Nedenfor ser du en liste med de typiske årsager til rejsningsbesvær:

 • Åreforkalkninger i området omkring penis
 • Rygning
 • Alkohol/stoffer
 • Overvægt
 • Manglende motion
 • Diabetes
 • Bivirkninger af medicin
 • Åreforkalkning
 • Stress
 • Hjerteproblemer
 • Blodtryk
 • Prostata
 • Lavt testosteron

Behandling af Erektil Dysfunktion med Shockwave

Fokuseret Shockwave har vist sig at være en effektiv behandlingsform til ED. Behandlingen er især effektiv til patienter, hvor årsagen til rejsningsproblemerne er dårlige karforhold (vaskulære problemer).

Mange forbinder Shockwave med smerter, men faktisk er ED-behandlingen med Shockwave stort set smertefri. Du mærker oftest kun en prikken under behandlingen, og der forekommer ikke bivirkninger.

Hvordan virker behandling af Erektil Dysfunktion med Fokuseret Shockwave?

Hvis rejsningsbesværet skyldes vaskulære problemer (kar/blodtilførsel) i penis vil formålet med behandlingen være at skabe bedre vaskulære forhold/øge blodtilførslen i penis.

Når Shockwave hovedet anbringes på penis, sendes trykbølger mod svulmelegemerne og det medfører at dannelsen af nye blodkar fremmes, samt at de eksisterende kar udvides. Dette vil øge blodtilførslen til svulmelegemet i penis, og dermed vil du være i stand til at få og opretholde en rejsning under samleje.

Erektil Dysfunktion (ED) – behandling hos Ry Fysioterapi

Ry Fysioterapi tilbyder effektiv behandling af Erektil dysfunktion med Fokuseret Shockwave.

Hos os er det Fysioterapeut Michael Hald, der forestår behandlingen. Behandlingsmetoden er veldokumenteret i flere kliniske forsøg, og op mod 70% vil have effekt af behandlingen.
Michael har uddannelse tilrettelagt af Urolog Peter Lyngdorf, se mere her www.lyngdorf.dk

Behandling gives KUN, hvor patienten er lægediagnosticeret med ED, og KUN, når årsagen til rejsningsproblemerne er dårlige karforhold.

Et forløb varierer typisk mellem 8 – 10 behandlinger, og hver behandling tager ca. 15 min. Der er ca. en uge mellem hver behandling. De fleste vil opleve en positiv effekt allerede efter de første 5 gange. Der laves en evaluering efter ca. fem behandlinger, og herefter aftales hvad der skal gøres fremadrettet. Du er altså hele tiden i kontrol over forløbet og bestemmer selv farten.

Pris pr. gang 450 kr.

Kontakt Michael på: mh@ryfys.dk

© Copyright - Ry Fysioterapi